النهاردة فرختنا هانحشيها حشوة بسيطة وصحية كمان
كمان التقديم هايكون بطريقة جديدة وشيك
بس قبل اي كلالالالام نصلي على خير الانام .. حبيب الخلق وسيدهم وشفيعهم محمد
دي صورة الطبق .. يا جماله ياجماله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]يالا بسم الله نبدأ طيب عايزين مكونات ايه ؟؟؟
المكوناااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا ت
فرخة مخلية {ماعدا عظم الاوراك }
بصل ..كوسة مبشورة 2حبة متوسطة
1بصلة متوسطة مقطعة شرايح
توابل { قرفة ..جنزبيل .. حبهان مطحون .. ملح فلفل.. نعناع } من كل حاجة نصف معلقة صغيرة
كبد الفرخة والاونصة ..بدل ما ارميها هاحطها فى الحشوة
{ ملحوظة بس ممكن تحشي باي شئ كرفس وبصل جزر حتي لو ارز مستوى مع بصل وتوابل }
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]الطريققققققققققققققققققققققققققة
هاخلي عظم الصدر كله .. واقطع الجناحين مش عاوزاهم خالص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعدين هاقلب الفرخة واشيل الظهر والقفص الصدري كله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]واشيل معاهم الجزء اللي لاصق فى سلسلة الظهر بتاع الارجل ..يعني هاتبقى شكلها كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعدين هاجيب بولة صغيرة احط فيها التوابل مع شوية زيت معلقة تقريبا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وهادهن الفرخة من جوه وبره بالتتبيلة ..واسيبها تتشرب بيها شوية المده بقى براحتك انتي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]على ما تتبل الفرخة ..هاحط طاستي واحط معلقتين زيت والكبدة اسويها شوية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وبعدين اضيف البصل يتبل 3او 4 دقايق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وبعدين اضيف الكوسة والملح والفلفل يتبلوا شوية واطفى عليهم هايكملوا سواهم فى الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعدين هاجيب الفرخة واحشيها بالحشوة بتاعتي واقفل عليها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعد ماحطيت الحشوة اقفل عليها واربطها ذي اللحمة الباردة كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وعلى الفرن بقى يالا ووقت التسوية هايختلف حسب حجم الفرخة ..دي اخدت حوالي 40 دقيقة
بعد ماتستوي هاخد الطبق اللي استوت فيه احط فيه شوية شوربة او عصير ليمون واحطه على النار عشان اخد نكهة الفراخ كلها ..واضيف للصوص ده معلقة دقيق صغيرة ..هايعملي صوص سميك شوية احلى ابتسامة ..هاخده عشان اسقي بيه الفرخة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وبعدين اطلعها واسيبها تبرد شوية واحطها في طبق التقديم وتقطع بالشكل ده وتسقى بالصوص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]كمان مرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وبالف هنا
واخيرا يارب اصلح حال بلادنا اللهم انك قد ذكرتها فى كتابك وكرمتها برسلك الكرام فلا تضيعها واجعلها امنا امانا واهلك كل من اراد بها سوءا